Supa vietnameză de pui – remediul perfect pentru răceală 

Supa vietnameză de pui este cel mai potrivit remediu pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă.
  • Publicat:

Supa vietnameză de pui este cel mai potrivit remediu pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă. Este o variantă îmbunătățită a supei clasice de pui, la care se adaugă multe alte condimente.

Procesul pe preparare nu este foarte complicat, dar durează ceva mai mult. Ingredientele pe care le conține sunt mai numeroase și au calități terapeutice recunoscute.
Denumirea ei este supa pho, cu varianta pho bo – în acest caz se folosesc oase și carne de vită, iar pregătirea durează ceva mai mult.

Ce conține supa vietnameză de pui

Ingrediente:

1 pui ( cca 1.5 kg)
1 ceapa mare
1 bucățică ghimbir
4 cuișoare
1 steluță anason
1 lingură coriandru boabe
1 1/2 linguri sos de pește
1 legătură pătrunjel (sau coriandru)
2-3 lingurițe de sare

Pentru servit

tăiței de orez
muguri de fasole
ardei iuți proaspeți sau fulgi de chilli
ceapă roșie tăiată foarte subțire
ceapa verde rondele
frunze de menta sau busuioc
felii de lămâie
sos Hoisin

Supa vietnameză de pui – mod de preparare:

Ceapa și ghimbirul se coc pe o plită încinsă sau în cuptorul încins la maxim pe toate părțile, cca 15-20 minute. Se curăță apoi de coajă.

În acest timp, punem puiul porționat (obligatoriu pieptul să fie separat de restul; dacă e posibil spargeți câteva oase, fiindcă măduva face supa mai bună) în apa care fierbe și lăsăm să fiarbă în clocote mari cca 3 minute. Se scot bucățile de carne din apă, se spală sub jet de apa rece. Apa din oală se aruncă și apoi se spală oala. Se pune carnea în apă (cca 3 l) și se aduce iar la fierbere. Se dă apoi focul  mic, astfel încât supa să nu mai clocotească.

Se adaugă lângă pui restul ingredientelor (ceapa, ghimbirul, pătrunjelul și aromele, inclusiv sarea și sosul de pește). Se fierbe la foc mic, cu capac, cca 1 ora. Se scoate pieptul de pui. Restul se lasă în continuare la fiert încă 1 1/2 ore, tot la foc mic și tot cu capac.

Când s-a răcit, se desface pieptul de pui în fâșii aproximativ egale.
Se strecoară supa.

Servire: în boluri se așază tăieței de orez pregătiți conform instrucțiunilor de pe pachet, deasupra se presară fâșiile de piept de pui și apoi se toarnă supa fierbinte, cât să acopere tot. Restul ingredientelor se servesc în boluri mici, astfel încât fiecare să-și pună peste supă ceea ce dorește.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult