Hipertensiunea arterială– mituri şi adevărul din spatele lor

Un român din cinci nu ştie că are hipertensiune arterială, iar cei care află nu se tratează întotdeauna.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un român din cinci nu ştie că are hipertensiune arterială, iar cei care află nu se tratează întotdeauna.

Mit: fasolea, sfecla, usturoiul scad tensiunea arterială. Parţial adevărat.Aceste alimente pot ajuta la menţinerea tensiunii în limite normale, dar nu în mod constant.

Mit: Reducerea consumului de sare ţine tensiunea arterială sub control. Adevărat.Consumul optim de sare ar trebui să fie de 5-6 grame pe zi.

Mit: Hipertensiunea arterială este o boală ereditară. Parţial adevărat. Dacă părinţii au avut HTA la o vârstă tânără, există riscul ca şi copilul să o dobândească.

Se poate renunţa la medicamente, dacă tensiunea arterială a revenit la normal. Fals. Dacă valorile s-au normalizat, înseamnă că tratamentul funcţionează. Este o greşeală să se renunţe la medicamente.

Hipertensiunea arterială nu este o boală mortală. Fals. HTA este cunoscut drept „ucigaşul tăcut”, determinând infarctul şi accidentul vascular.

Cafeaua creşte tensiunea arteriala. Parţial fals. O ceaşcă de cafea de concentraţie moderată nu dăunează. Riscul apare dacă depăşiţi 5 ceşti de cafea pe zi, în concentraţie ridicată.
Pentru mai multe informaţii despre simptomele hipertensiunii arteriale, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult