Hemoroizi: tratamente eficace VIDEO By CSID

Hemoroizii reprezintă o problemă frecventă de sănătate, care trebuie tratată cu mare atenţie. Orice durere sau sângerare trebuie semnalată medicului proctolog pentru că pot ascunde şi afecţiuni grave.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Hemoroizii, adică venele dilatate din sfera anală, reprezintă o problemă de sănătate frecventă, iar cauzele pot fi moştenirea genetică, obezitatea, constipaţia, sarcina. Printre semnele care anunţă prezenţa hemoroizilor se numără sângerarea, durerea locală şi dificultăţile în eliminarea bolului fecal.

Fie din cauza temerilor sau a tabuurilor, multe persoane amână vizita la medicul proctolog, cel care poate trata cu succes hemoroizii. Însă dincolo de această problemă, orice durere sau sângerare trebuie raportate medicului pentru că pot ascunde alte afecţiuni, unele grave precum cancerul. Am stat de vorbă cu medicul primar chirurg Dan Andronesi, despre ce presupune consultul la proctolog şi care sunt cele mai bune tratamente pentru hemoroizi!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Dan Andronesi - Medic primar chirurgie generala
Dr. DĂNUȚ TOADER ANDRONESI este Medic primar chirurgie generală și Cercetător științific în cadrul Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic, Institutul Clinic Fundeni, București. Studii: 1980-1984 Liceul Sanitar Bistrița 1990-1996 Facultatea de Medicină Generală 2004 ...
citește mai mult