Diabet: cauze, analize, dietă VIDEO by CSID

Un interviu complex despre cauzele, simptomele, tratamentul diabetului de tip 1 şi 2 cu medicul specialist în diabet şi boli de nutriţie, dr. Marinela Chioveanu.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Care sunt cauzele diabetului – atât ale diabetului de tip 1, dar şi cele ale celui de tip 2, ce putem face pentru a ne lupta cu această maladie care este din ce în ce mai răspândită, ne-a explicat într-un interviu amplu domnişoara doctor Marinela Chioveanu, medic specialist diabet şi boli de nutriţie.

Urmărind interviul veţi afla când ar trebui să ne alarmăm şi să mergem la medic, care sunt simptomele fazei de pre-diabet sau cele ale sindromului metabolic ( dovedit a fi un precursor al diabetului), ce analize sunt indicate, dar şi care sunt factorii de mediu sau genetici ce duc la apriţia bolii, cum se ţine sub control, în ce constă regimul pacientului cu diabet, cum ar trebui să i se schimbe stilul de viaţă şi care sunt complicaţiile acestuia: retinopatie, picior diabetic, afecţiuni renale sau cardiovasculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult