Riști cancer de colon dacă mănânci mult din aceste alimente!

Află care sunt alimentele care cresc riscul de cancer de colon!

Atenție maximă la alimentele care cresc riscul de cancer de colon. Aceste este un tip de cancer care se localizează la nivelul colonului, adică al intestinului gros sau al rectului.

Este un cancer foarte periculos care apare pe fondul fumatului, obezității, moștenirii genetice, bolilor inflamatorii intestinale sau al polipilor.

Însă și anumite alimente cresc riscul de cancer de colon dacă sunt consumate în exces. În categoria alimentelor care pot crește riscul de cancer de colon se numără mezelurile superprocesate și carnea roșie.

Dar și canea grasă de porc sau tocăturile cresc riscul de cancer. Nu înseamnă că nu trebuie să le consumăm deloc. Însă trebuie să avem grijă să nu mâncăm în fiecare zi cantități mari din aceste alimente.

Cancerul de colon și consumul de cereale

Și alimentele din cereale super rafinate au fost asociate cu un risc mai crescut de cancer de colon. Iar aici intră toate produsele din făină albă precum pâinea sau produsele de patiserie. Acestea ar trebui consumate cu măsură sau înlocuite cu variantele din cereale integrale.

La fel de periculoase pot fi și sucurile cu mult zahăr. Acestea dau inflamație în corp ceea ce poate duce la un risc crescut de cancer colon.

Dar cel mai periculos este să consumăm doar aceste alimente și să excludem din dietă legumele și fructele proaspete!

Alte obiceiuri care pot duce la cancer de colon

Un alt aspect important în a preveni cancerul de colon este sedentarismul. Mișcarea făcută regulat reduce riscul de cancer și boli cardiovasculare. Atenție la fumat și la excesul de alcool. Fumatul de exemplu este un factor de risc cunoscut pentru toate tipurile de cancer.

Cât despre alcool, aici părerile sunt împărțite: unii cercetători indică o cantitate de alcool permisă, alți medici sunt mai radicali și spun că alcoolul ar trebui evitat.

Pentru informații despre dietă și nutriție, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok! Nu uitați ca pe youtube să activați notificările!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult