Psoriazis: cauze şi tratamente moderne VIDEO By CSID

Psoriazisul este o boală cu multe necunoscute. Un tratament definitiv nu există încă, însă tratamentele cu ultraviolete pot ameliora semnele apărute pe piele.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Psoriazisul este o boală care afectează peste 100 de milioane de persoane din întreaga lume. Există mai multe tipuri de psoriazis, dar cel mai frecvent este cel care se caracterizează prin apariţia unor porţiuni de piele care se descuamează la nivelul coatelor, genunchilor şi scalpului.

De fapt, în psoriazis, pielea de regenerează mult mai repede decât în mod normal (perioada normală este de 28 de zile) şi astfel, apar semnele neplăcute de pe piele. Boala apare preponderent la persoanele tinere, cu vârsta între 15 şi 35 de ani şi afectează femei şi bărbaţi deopotrivă. Afecţiunea are şi o componentă genetică.

Psoriazis: tratament cu ultraviolete

Psoriazisul nu este o boală contagioasă şi poată apărea în contextul dezechlibrelor sistemului imunitar, al stresului, al administrării unor medicamente. Până la această oră, nu există un tratament definitiv pentru psoriazis, însă există terapii care pot ameliora cu succes simptomele pe termen lung. Fototerapia este una dintre aceste metode, despre care ne vorbeşte în interviul video medicul primar dermatolog Dorina Giurcăneanu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult