Psihologul Constantin Cornea explică diferența dintre dragoste și iubire

Psihologul Constantin Cornea a fost invitat în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene, unde au discutat despre diferența dintre dragoste și iubire.
  • Publicat:

Psihologul Constantin Cornea a fost invitat în podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene, unde au discutat despre diferența dintre dragoste și iubire, dar și despre greșelile pe care le facem la început de relație.

„În momentul în care ne-am îndrăgostit, ne îndrăgostim pe principiul sindromului Moș Crăciun, de multe ori confundând iubirea cu dragoste. Din perspectivă psihologică lucrurile sunt foarte simple. Dragostea conține pasiune, dorință sexuală. Iubirea conține o sumă întreagă de valori care vin dincolo de asta. Dacă am văzut o femeie pe care o plac este dragoste, dorință sexuală, pasiune. Marea problemă este că 90% din cupluri se distrug tocmai atunci când dispare pasiunea”, a explicat psihologul Constantin Cornea.

Specialistul susține că iubirea apare mai târziu în relație. Apare atunci când interferează valorile celor doi.

Constantin Cornea are 15 ani de experiență în psihoterapia de familie, despre care consideră că este forma supremă de lucru cu inteligența, valorile, caracterul și temperamentul persoanei, prin care, orice plan de viață poate deveni o poveste de succes.

În calitate de coach, Constantin Cornea a susținut workshop-uri pe teme precum fixarea obiectivelor, comunicarea în organizații, motivația și responsabilitatea, managementul conflictelor, managementul stresului, stima de sine, controlul emoțiilor, inteligența emoțională și psihosomatică.

Vezi podcast-ul integral pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Când apar infecțiile la rinichi?
Când apar infecțiile la rinichi?