Profesorul Streinu Cercel anunță „revoluția” în medicină: nu este exclusiv să avem tinerețe fără bătrânețe!

Profesorul universitar doctor Adrian Streinu Cercel a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde au discutat despre faptul că nu este exclus să avem tinerețe fără bătrânețe.
  • Publicat:

Profesorul universitar doctor Adrian Streinu Cercel a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde au discutat despre faptul că nu este exclus să avem tinerețe fără bătrânețe.

„Știm că aceste celule ale noastre au niște cicluri de tip G care sunt supuse unor factori de îmbătrânire, iar când nu răspund la factorii de îmbătrânire apar neoplasmele, apar cancerele. E foarte probabil să avem tinerețe fără bătrânețe, însă trebuie să lucrăm cu foarte mare atenție pentru că vom ajunge în alte zone pe care nici măcar nu le putem bănui în momentul de față din punct de vedere al dezastrelor pe care ar putea să le genereze”, a explicat Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel.

Reputat cercetător, Adrian Streinu-Cercel este medic primar boli infecţioase și doctor în Științe Medicale. S-a născut pe 30 august 1956 în Orbeni, județul Bacău. A absolvit Facultatea de Medicină din București în anul 1982 și a început să lucreze în cadrul institutului de boli infecțioase din București după rezidențiat, în 1984.

Din 2013 Adrian Streinu-Cercel este Președinte al Societății de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, iar din 2007 este Membru în Consiliul Ştiinţific al ANM (Asociaţia Naţională a Medicamentului). Din 2009, este și Membru titular al Academiei de Științe Medicale din România.

În timpul pandemiei de coronavirus din 2020 a ocupat funcția de președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății între 6 aprilie și 23 aprilie.

Este autor/coautor a numeroase cărți și investigator principal în peste 47 de studii clinice multicentrice internaționale. Totodată este senator în legislatura 2020-2024, din partea PSD.

Urmărește podcast-ul integral pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult