Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu: „Radioterapia se aplică la peste 50% din cancere”

În urma unui interviu, Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu, care ne-a vorbit despre rolul radioterapiei în cancer și ce tipuri pot fi tratate.

În urma unui interviu, Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu, Directoarea Clinicii de Radiooncologie a Spitalului Universitar din Freiburg, ne-a vorbit despre rolul radioterapiei în cancer, dar și despre tipurile de cancer tratate cu ajutorul acestei terapii și la ce ar trebui să se aștepte pacienții.

„Rolul terapiei în cancer este esențial. Tratamentul cancerului se bazează pe trei componente principale și anume chirurgie/operație, chimioterapie și radioterapie, adică aplicarea unei energii sub formă de fotoni, raze sau de protoni într-un loc bine definit, în general unde este localizată tumora, cu scopul de a distruge această tumoră. Tratamentul de cancer nu poate fi imaginat astăzi fără această importantă componentă a tratamentului și anume radioterapia”, explică Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu.

Urmărește interviul integral pentru a afla mai multe despre beneficiile radioterapiei, dar și tipurile de cancer care pot fi vindecate cu ajutorul ei.

 

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult