Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu, despre prevenție în oncologie

În urma unui interviu, Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu, Directoarea Clinicii de Radiooncologie a Spitalului Universitar din Freiburg, ne-a vorbit despre prevenție în oncologie.

În urma unui interviu, Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu, Directoarea Clinicii de Radiooncologie a Spitalului Universitar din Freiburg, ne-a vorbit despre prevenție în oncologie, mai ales că în ultimii ani tot mai multe persoane tinere sunt diagnosticate cu cancer.

„Aș putea să spun că există niște reguli simple care în diferite studii se dovedesc importante, iar acestea sunt fumatul, care este un mare factor de risc pentru cancer, bineînțeles noxe din mediu, calitatea aerului. Pentru a evita apariția cancerului foarte important este sportul. Sportul este prea mult spus, ci mișcarea. Pur și simplu câțiva kilometri pe zi, plimbare, un jogging ușor, sunt absolut corelate cu un risc mai mic de cancer decât la pacienții care nu fac acest lucru”, explică Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu.

Bineînțeles, alimentația, igiena corpului, expunerea la razele solare, mai ales cu protecție solară joacă și ele un rol important.

Semnele care ar trebui să ne îngrijoreze în privința cancerului Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu ne spune că „sunt foarte complexe, din regiunea cerebrală, până la vârful degetului. Există niște boli canceroase frecvent întâlnite. Am vorbit despre prostată, despre cancerul mamar, putem vorbi despre cancerul de colon, despre cancerul de piele și se recomandă prin standarde internaționale ca pacienții sănătoși să viziteze cu o anumită regularitate medicul pentru a descoperi aceste tumori mai repede și pentru a putea interveni”.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Prof. dr. Anca-Ligia Grosu - Profesor doctor Radiologie Oncologie
Prof. Dr. Anca-Ligia Grosu este un celebrat Radiologie Oncolog cu mai mult de 25 ani de experiență. Ea face parte din multe organizații academice și profesionale, cum ar fi Scaun al Departamentului de Oncologie a Radiațiilor, Centrul Medical - Universitatea din Freiburg, Membru al Senatului Universității ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Profesor doctor Radiologie Oncologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult