Pofta de alimente iuți: ce poate indica

Află ce afecțiuni și situații speciale poate anunța pofta de alimente picante!

Dacă vă plac alimentele picante și nu vă tulbură digestia, este foarte bine. Aceasta pentru că, de exemplu, ardeiul iute poate accelera metabolismul și poate ajuta la slăbire.

Dacă însă nu consumați frecvent alimente iuți, dar vă e poftă de acestea, este bine să vă monitorizați starea de sanatate. Pofta de iute poate anunța anumite boli și disfuncții.

De exemplu, pofta de alimente iuți poate trăda o hipotiroidie. Aceasta înseamnă că aveți o tiroidă mai leneșă, care nu produce suficienți hormoni.

Pofta de iute poate anunța și o viroză sau o răceală.

Dacă vă e poftă de iute, atenție la starea mentală. De obicei, depresia sau stările de indispozitie sunt asociate cu lipsa de endorfine. Iar consumul de alimente iuți le poate stimula.

Și, nu în ultimul rând, nevoia de a consuma alimente iuți poate fi asociată cu supraîncălzirea sau cu o sarcină.

Pentru informații despre sănătate, va așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult