Luminița Georgescu: „Recunoștința este un mușchi pe care trebuie să îl exersezi”

  • Publicat:

Luminița Georgescu, Facilitator Access Consciousness Bars, a fost invitata emisiunii „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” . Aceasta a dezvăluit faptul că instrumentul de bază în Access Bars este întrebarea. „O întrebare deschide posibilități diferit”, a declarat invitata. 

Luminița Georgescu este de părere că oamenii nu au fost învățați modalitățile corecte de a pune întrebări. Majoritatea oamenilor cred că tot ceea ce au de făcut este să ofere un răspuns pe cât mai corect cu putință. Lipsa unui răspuns la o întrebare duce oamenii într-o zonă inconfortabilă. „Nu există un răspuns corect sau un răspuns greșit, iar Access Consciousness Bar tocmai asta face. O întrebare te împuternicește și un răspuns te dezputernicește”, dezvăluie Luminița Georgescu.

Întrebarea este echivalentă cu conștientizarea

Luminița Georgescu mărturisește că o întrebare aduce conștientizare. „După o sesiune de Bars, începi să fii dispus să te uiți la tine și la viața ta. Devii mult mai clar, începi să ai conștientizări, începi să fii dispus să te deschizi mai mult față de tine și să fii mai sincer cu tine. Schimbarea vine din sinceritatea absolută pe care o ai tu cu tine”, a mărturisit invitata emisiunii.

Luminița Georgescu: „Mintea ar trebui să fie un instrument în slujba noastră”

Alt beneficiu al terapiilor Access Consciousness Bars este liniștirea minții. „Cu cât lucrezi mai mult Bars, cu atât mintea ta este mai liniștită și devii mai prezent și mai conștient de gândurile tale”, precizează Luminița Georgescu.

Totuși, Access Consciousness Bars nu poate fi încadrat în cadrul terapiilor vindecătoare. Dar cu siguranță există multe cazuri de vindecare, care vin din alegerea celui care dorește să schimbe situația pe care a creat-o. „Conștiința pe care o accesezi după o sesiune de Bars îți dă posibilitatea să recunoști adevărul, adevăr care constă în faptul că noi creăm tot ceea ce avem în viețile noastre, ba chiar și în corp”, adaugă invitata.

Iertarea și recunoștința

Access Consciousness Bars a schimbat perspectiva multor oameni față de iertare. Există, însă, unele lucruri care sunt greu de iertat sau pe care pur și simplu nu dorești să le ierți. Obligativitatea iertării poate fi exclusă și ai putea descoperi pentru ce poți fi recunoscător acelui om și acelei situații pe care nu dorești, sub nicio formă, să o ierți. „Recunoștința este un mușchi pe care trebuie să îl exersezi. Fiind recunoscătoare pentru momentul respectiv care a contribuit la devenirea a tot ceea ce sunt astăzi, am reușit să întorc lucrurile în favoarea mea”, a mai spus Luminița Georgescu în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor”.

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” – invitată Luminița Georgescu –  poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult