Iuliana Dajiba, despre dieta în care poți mânca orice și slăbi sănătos

  • Publicat:

Invitată în emisiunea lui Marius Tucă, Iuliana Dajiba a vorbit despre dieta care te poate ajuta să slăbești, mâncând aproape orice. 

„Un om care care vrea să slăbească poate mânca orice își dorește, însă trebuie să fie atent la cantitatea de mâncare și să țină cont de unul dintre cei mai importanți indici: deficitul caloric”, a ținut să precizeze psihonutriționistul.

Dieta în care poți mânca orice și slăbi sănătos

Mai mult, în întreg procesul de consiliere, Iuliana Dajiba își ascultă clientul și personalizează un plan alimentar care să funcționeze pentru el, împreună cu el.

„Dacă de pildă cineva simte că pentru el funcționează varianta scrisă… un plan scris în care are nevoie de 3 mese pe zi sau gustări, eu pot face lucrul acesta”, a subliniat Iuliana Dajiba.

Psihonutriționistul mai susține și faptul că întreg procesul de slăbire ține îndeosebi de deficitul caloric de care este imperios necesar să ținem cont.

„Nu e niciun secret, e vorba de un deficit caloric. E atât de simplu. Adică cât introduc în corp și cât ard. E o balanța. Dacă tu arzi mai mult decât introduci în corp, vei fi în deficit caloric și vei slabi. Dacă tu, în schimb, ești omul sedentar, mănânci și calorii peste măsură… o să se creeze un dezechilibru”, a menționat aceasta.

E foarte importantă cantitatea de mâncare, dar și balanța energetică

Întrebată cum reușește să slăbească un client care are libertatea de a mânca ce dorește, Iuliana Dajiba a precizat: „În realitate, mănâncă ce vrea, dar e vorba de cantitate”.

„Eu am fost astăzi la restaurant și am mâncat paste. Pe seară clar nu o să mai am ocazia să mănânc paste și mănânc o salată sau ceva mult mai light”, a conchis aceasta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult