Gabriela Ispas, psiholog: cum combatem stresul VIDEO by CSID

Gabriela Ispas, psiholog în cadrul Medicover, explică ce soluţii avem pentru a combate stresul.

Stresul este unul dintre cei mai mari duşmani ai omului modern. Dacă este moderat, ne poate stimula şi ne poate creşte eficienţa. Dacă este însă major şi pe termen lung, stresul ne poate îmbolnăvi.

De-a lungul timpului, oamenii de ştiinţă au studiat şi studiază în continuare impactul stresului asupra organismului, iar veştile nu sunt deloc îmbucurătoare: stresul din familie, de la job, de la şcoală sau din societate îşi poate pune amprenta serios asupra stării noastre de bine. În plus, stresul este corelat şi cu scăderea imunităţii, situaţie care poate creşte riscul unor afecţiuni mai mult sau mai puţin grave.

Stresul afectează şi încrederea de sine, care are de suferit astfel încât stresul este privit drept un duşman major al unei vieţi echilibrate, împlinite. Nu întotdeauna putem evita stresul, dar putem adopta strategii care să reducă impactul acestuia asupra organismului. Care sunt aceste strategii ne spune în interviul video Gabriela Ispas, psiholog în cadrul Medicover România!

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică