Facebook vrea să oprească dezinformarea antivaccinare

Facebook se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a stopa dezinformarea cu privire la vaccinare.Platforma va redirecţiona toate căutările privind imunizarea şi efectele acesteia către site-urile OMS.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Platforma Facebook va redirecţiona toate căutările privind imunizarea şi efectele acesteia către site-urile OMS.Dezinformarea legată de vaccinare este o ameninţare majoră pentru sănătatea globală, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 

În câţiva ani, s-ar putea ajunge la un regres periculos în combaterea bolilor prevenibile prin vaccin.Bolile infecţioase mortale, precum rujeola, difteria, hepatita, poliomielita, holera şi febra galbenă, pot fi prevenite cu ajutorul imunizării.

Facebook  şi Instagram au anunţat că vor reduce apariţiile grupurilor şi a paginilor care răspândesc dezinformarea cu privire la vaccinări.Platformele vor respinge orice anunţuri despre care consideră că includ dezinformări despre vaccinuri.Măsura vizează fluxurile de ştiri, grupurile şi forumurile de pe Facebook şi Instagram.

Pinterest a fost prima platformă care a anunţat măsuri pentru a combate dezinformarea privind vaccinarea.Căutările pentru „rujeolă”, „siguranţa vaccinurilor” sau alţi termeni legaţi de sănătate vor oferi numai rezultate autorizate de OMS.
Nici YouTube nu mai oferă publicitate unui număr de canale populare care promovează teorii conspiraţioniste anti vaccin
Pentru mai multe informaţii despre vaccinare, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto 123rf.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult