10 moduri în care să-ţi ajuţi copilul cu temele

Stresul temelor pentru acasă afectează şi părinţii, nu doar copiii.Iată câteva modalităţi în care poţi contribui eficient la eliminarea acestui tip de stres.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Stresul temelor pentru acasă afectează şi părinţii, nu doar copiii. Iată câteva modalităţi în care poţi contribui eficient la eliminarea acestui tip de stres.


Lasă copilul să-şi facă lecţiile oriunde se simte confortabil, chiar şi în alt loc decât camera lui.Asigură-te, totuşi, că atenţia nu îi va fi distrasă de telefon, televizor, consola de jocuri.Nu corecta temele copilului. Acesta este atributul educatorului care are nevoie să verifice progresul elevului.

Cel mai bun moment pentru teme este după amiaza, după o gustare şi o pauză de relaxare.Nu stabili o oră fixă pentru teme, ci repere temporale. De exemplu, temele să fie gata înainte de cină.Vorbeşte cu educatorul atunci când copilul are dificultăţi cu temele, nu încerca să le rezolvi tu
Pentru elevii din clasele primare, timpul de lucru nu trebuie să depăşească 30 de minute

Asigura-te că educatorul este de acord cu folosirea calculatorului la teme.Pentru clasele mai mari, computerul poate fi de ajutor în munca de cercetare
Ajută-ţi copilul cu planificarea efectuării temelor şi încurajează-l să-i spună educatorului dacă are probleme.
Pentru mai multe informaţii despre parenting, intraţi pe www.csid.ro

sursa foto:123rf.com
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Hipoterapia ca metodă de tratament
Hipoterapia ca metodă de tratament