Evaluarea accidentului si starii de sanatate a victimelor

Victimele pot fi constiente sau inconstiente. La cele dintai observati intai semnele accidentului, intrebati-o ce o doare, cereti amanunte despre accident, pentru a stii la ce sa va asteptati. Daca victima este inconstienta, verificati-i semnele vitale.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Victimele pot fi constiente sau inconstiente. La cele dintai observati intai semnele accidentului, intrebati-o ce o doare, cereti amanunte despre accident, pentru a stii la ce sa va asteptati.

Daca victima este inconstienta, verificati-i semnele vitale, apropiati-va de victima si zguduiti-o usor de umeri strigand-o „Alo, ma auzi?” – este posibil sa-si revina in felul acesta.

Daca victima nu raspunde, verificati respiratia, caile aeriene superioare sunt sau nu libere. Faceti o scurta inspectie a cavitatii bucale. In cazul in care victima prezinta corpi straini la nivelul gurii, cum ar fi sange sau secretii, stergeti-le avand insa gija sa nu va contaminati.

Verifica apoi respiratia urmand algoritmul Priveste (cutia toracica) – Asculta (zgomotul respiratiei) – Simte (aerul expirat de victima).Optional, puteti verifica activitatea cardiaca, palpand laterala gatului cu 3 degete.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Invata pozitia laterala de siguranta
Invata pozitia laterala de siguranta