Eduard Uzunov: sfatul primit de la părinți a fost „Fă ce-ți place, dar fă medicină”

  • Publicat:

Prezent în cadrul emisiunii moderate de Andreea Perminova, „Înapoi în viitor”, Eduard Uzunov, președintele și fondatorul Regatta și proprietarul Galeriei de artă Rotenberg-Uzunov, mărturisește că nu-i place să vorbească despre propria persoană. Acesta încearcă zi de zi să caute frumusețea și să descopere lucruri noi. Mai mult de atât, omul de afaceri aduce în discuție momentele lui de relaxare precum vacanțele. Acestea au reprezentat pentru el atât momente de relaxare, cât și momente de documentare constantă.

„Viața mea este dedicată frumuseții și cunoașterii”

Eduard Uzunov mărturisește detalii despre vacanța lui petrecută în Toscana. „Am petrecut 2 zile din 10 vizitând bazilica Santa Croce, unde sunt mormintele lui Michelangelo și Galileo Galilei”, a mărtusit invitatul. Eduard Uzunov are o proprietate în Toscana pe care a fost nevoit să o arate unui client, motiv pentru care a decis să descopere tot ceea ce zona poate oferi. „Mă interesează să cunosc cât mai mult, mai ales în domeniile în care trăiesc, respectiv imobiliare și în special artă.”, a declarat invitatul Andreei Perminova.

„Toată activitatea mea artistică se datorează faptului că părinții m-au dat la muzică”

Sursa de inspirație a afaceristului Eduard Uzunov sunt părinții. „De mic copil m-au dat la muzică, am făcut liceul „George Enescu”, iar toată activitatea mea artistică se datorează acestei perioade.”, adaugă invitatul. Acesta mărturisește că îi place foarte mult să vorbească în fața publicului și că emisiunea de radio „Arta și societatea”, transmisă la Radio Gold Fm, l-a ajutat să poată împărtăși din cunoștiințele lui oamenilor.

Galeria de artă a fost înființață acum 10 ani, în special pentru a întâlni oameni frumoși și cu pasiuni comune. Omul de afaceri afirmă că în mijlocul artei ai de învățat permanent, pentru că fiecare individ vine și împărtășește din propria experiență de viață și astfel, acumulezi cât mai multă informație.

Eduard Uzunov mărturisește că de la muzică a trecut, împins de părinți, la cel mai bun liceu din țară. Acesta declară că experiența acumulată la acel liceu și faptul că a fost într-un mediu excepțional l-au făcut să fie astăzi omul de care este mândru.

„Fă ce-ți place, dar fă medicină”

Eduard Uzunov spune că în comunism că nu știai ce-ți poate rezerva viitorul și de aceea, părinții l-au împins către a face medicina. „Tata mi-a spus că dacă nu intru la facultate o să mă fac ciocănar”, mărturisește invitatul. Mai mult de atât, acesta afirmă că sfatul primit din partea profesorului său meditator „Mai bine să fii cel mai bun ciocănar, decât cel mai  prost inginer.” i-a ghidat viitorul, iar din acel moment a realizat că vrea să exceleze în tot ceea ce face.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult