Dr. Sorin Cadar: cum funcționează homeopatia în afecțiunile ORL

Dr. Sorin Cadar, medic primar ORL, explică pe larg cum funcționează homeopatia în afecțiunile ORL, când se recomandă și când se intervine cu terapiile alopate.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Combaterea cu succes a afecțiunilor de sezon din sfera ORL începe cu pregătirea organismului și a sistemului imunitar pentru a face față virusurilor și bacteriilor de tot felul. Acestea afectează organismul cu precădere în sezonul rece, însă nu sunt lipsite de agresivitate nici în restul anului.

Mai mult, o situație aparte precum este pandemia este un motiv în plus pentru a face cât putem de multe pentru imunitatea noastră.

Pregătirea organismul pentru sezonul rece ar trebui începută încă din perioada august-septembrie. Aceasta printr-o dietă care să includă legume, fructe de pădure, dar și proteine de origine animală, care sunt extrem de importante pentru sistemul imunitar. De ajutor pot fi și suplimentele, care se iau după recomandarea unui medic, dar și mișcarea în aer liber.

În momentul în care ne confruntăm cu afecțiunile ORL de sezon, acestea ar trebui abordate și tratate în funcție de gravitatea lor și de simptome. Medicul va decide care este cea mai bună combinație de terapii pentru fiecare caz în parte. De asemenea, tot medicul va decide când se recomandă antibioticele.

Homeopatia: cum acționează?

Din tratamentele recomandate pentru a trata afecțiunile ORL poate face parte și homeopatia. Medicii cu specializare în homeopatie decid, în funcție de fiecare caz în parte, când intervin prin intermediul remediilor homeopate. Acestea au trecut proba timpului și contribuie la reglarea mecanismelor proprii ale organismului uman.

Însă cea mai importantă regulă care trebuie respectată este ca remediile homeopate să fie recomandate de un medic. Acesta va decide când e oportună homeopatia, cum se poate combina cu tratamentele alopate și când este cazul să se intervină prin antiobiotice.

Mai multe informații despre cum funcționează homeopatia în afecțiunile din sfera ORL ne-a oferit în interviul video dr. Sorin Cadar, medic primar ORL, cu specializare în homeopatie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Sorin Cadar - Medic primar ORL
Dr. Sorin - Dan Cadar este Medic primar ORL, Specialist Homeopatie în cadrul Providența - Policlinică și Spital. Titulaturi Medic Primar O.R.L. Medic Specialist Homeopatie Lector CEDH Președintele Asociației Române de Homeopatie Clinică Instructor CEDH (Centre ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar ORL
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult