Dr. Mihaela Bilic: de ce e bine să luăm hormoni la menopauză VIDEO by CSID

Medicul Mihaela Bilic explică importanţa substituţiei hormonale după instalarea menopauzei, pentru a preveni ostoporoza şi alte probleme care survin odată cu încetarea menstruaţiei.

Să iau sau nu hormoni de substituţie dacă am intrat la menopauză? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun multe femei, având în vedere faptul că substituţia hormonală este menţionată deseori ca factor de risc pentru cancerul mamar. Însă multe femei se confruntă cu simptome neplăcute din cauza menopauzei. Există şi cazuri când femeile intră la menopauză foarte devreme, aşa cum există şi situaţii când prezenţa unui cancer în sferă genitală sau a unui fibrom impune intervenţii chirurgicale care induc menopauza.

Pentru toate aceste cazuri, există opţiunea ca femeile să recurgă la substituţie hormonală, recunoscută ca fiind un aliat important împotriva osteoporozei şi a simptomelor neplăcute ale menopauzei precum bufeurile, stările de indispoziţie, acumularea kilogramelor în plus. De asemenea, unii specialişti susţin că terapia de substituţie hormonală scade riscul de cancer genital. Medicul Mihaela Bilic pledează pentru terapia de substituţie hormonală, în unele ţări europene aceasta fiind îmbrăţişată de multe femei chiar şi la vârsta a treia. Mai multe informaţii despre importanţa terapiei cu hormoni după menopauză puteţi afla din interviul video!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult