Dr. Mihaela Bilic: ce spune nutriţionistul despre micşorarea stomacului VIDEO MARIUS TUCĂ SHOW

Operaţia de micşorare a stomacului poate fi soluţia de slăbire pentru pacienţii cu obezitate. Iată ce crede despre intervenţiile bariatrice medicul Mihaela Bilic.
  • Publicat:
  • Actualizat:

În cadrul emisiunii Marius Tucă Show, medicul nutriţionist Mihaela Bilic a oferit informaţii despre implicaţiile operaţiei de micşorare a stomacului.

“Sunt de acord cu condiţia şi asta este o chestiune care în străinătate face o diferenţă între a fi admis ca pacient sau nu, în momentul în care ai episoade de mâncat compulsiv şi episoade bulimice te descalifici, de ce? Pentru că acolo este vorba nu de alimentul în sine, ci de un tip de comportament pe care îl are persoana respectivă de impulsivitate, da?

Şi atunci în momentul în care unei astfel de persoane îi blochezi stomacul şi nu mai poate mânca comportamentul compulsiv nu dispare şi va face switch-ul de la mâncare trece la  alte ingrediente. (…) Atunci vei avea nevoie de lucruri care să îţi satisfacă această compulsivitate, înseamnă alcool, înseamnă ciocolată topită, înseamnă brânză topită, oamenii, organismul, mintea noastră este atât de dementă în adevăratul sens al cuvântului încât poate găsi soluţii la orice. Deci trece prin acest stomac, trece dacă tu vrei neapărat să mănânci”, a explicat medicul nutriţionist.

Mihaela Bilic spune că operaţia este necesară în cazul unei greutăţi de 150-200 kilograme, ceea ce reflectă, totodată, şi drama omului modern.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult