Dr. Mihaela Bilic: cât de buni sunt îndulcitorii?

Dr. Mihaela Bilic, medic primar nutriționist, răspunde la o întrebare extrem de frecventă: cât de buni sunt îndulcitorii?

Cât de buni sunt îndulcitorii? Iată o întrebare pe care și-o pun multe persoane care vor să slăbească și să renunțe la zahăr. Deseori, îndulcitorii au stârnit controverse. Pentru a ne lămuri cât de buni sunt îndulcitorii, am stat de vorbă în emisiunea CSID.RO Live cu medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Este o mare luptă în industria alimentară. Apariția îndulcitorilor a pus în pericol industria zahărului. Norocul industriei zahărului a fost că îndulcitorii nu pot fi folosiți decât în produsele lichide. Aici vorbim despre acei îndulcitori făcuți în laborator, zaharină, aspartam și sucraloză. Eu îi consider pe aceștia mari prieteni pentru siluetă.

În structura acestor îndulcitori, sunt niște aminoacizi prezenți în natură, dar care niciodată nu sunt în mod natural combinați, așa cum sunt în aspartam. Sunt doi aminoacizi, unul amar, unul fără gust, care împreună, dau un gust năucitor de dulce. Nu se știe de ce se întâmplă acest lucru.

Având în vedere că vorbim de aminoacizi, aceia care se găsesc și în proteine, nu au niciun risc pentru sănătate. Gustul dulce intens pe care îl oferă creează satisfacția că am consumat ceva dulce. Aceasta fără aport caloric și răspuns insulinic.

Toate zvonurile lansate în privința răspunsului insulinic sunt lansate tocmai pentru a ridica un semn de întrebare și a îndepărta publicul de consumul lor. Atunci când îndulcitorii sunt stigmatizați, oamenii s-ar putea întoarce din nou la zahăr” ne-a declarat dr. Mihaela Bilic.

Mai multe informații despre îndulcitori puteți accesa în intervenția video a medicului Mihaela Bilic!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult