Dr. Laura Ene: cauze ale infertilității la bărbați

Care sunt principalele cauze și ce ar trebui să facă în acest sens viitorul tătic ne spune dr. Laura Ene, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Infertilitatea în rândul cuplurilor tinere este o problemă tot mai des întâlnită în zilele noastre. Există situații în care femeia este perfect sănătoasă, însă bărbatul este cel care se confruntă cu probleme de fertilitate. Care sunt principalele cauze și ce ar trebui să facă în acest sens viitorul tătic ne spune dr. Laura Ene, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Dr. Laura Ene: „Pregătirea unui produs de concepție sănătos începe cu trei luni înainte”

„În general cuplurile ar fi bine să facă schimbări în stilul de viață împreună, asta și pentru a se susține și pentru a le fi mai ușor fiecăruia dintre ei să facă schimbări, dar și pentru a îmbunătăți calitatea materialului genetic. Ca viitori părinți suntem responsabili de sănătatea copilului nostru nenăscut. Există chiar și o teorie a celor 1000 de zile, că pregătirea unui produs de concepție sănătos începe cu trei luni înainte de fertilizarea efectivă și, desigur, tăticul tebuie să aibă grijă la statusul de fumător, să-l schimbe în nefumător. Cu toții știm că lăsatul de fumat vine la pachet cu kilograme în plus, dar asta nu ar trebui să se întâmple într-un stil de viață echilibrat”, explică dr. Laura Ene pentru Ce se întâmplă, Doctore?

Să renunți la acest obicei nociv poate fi un pas destul de dificil. Pentru unii este chiar o provocare. Dr. Laura Ene explică ce facem în situația în care viitorul tătic nu vrea sau nu poate renunța la fumat.

„Măcar să-l reducă. Există programe la care poate să apeleze și, cred eu, pentru sănătatea copilului poate să încerce să se lase de fumat. Este foarte greu să-i iei omului un lucru preferat și de multe ori fumatul ne ajută să ne relaxăm, însă este doar o păcăleală din punctul meu de vedere”, ne spune medicul nutriționist.

Urmărește integral materialul video pentru a descoperi toate informațiile oferite de dr. Laura Ene pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Laura Ene - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. Laura Ene este medic primar în specialitatea Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, fondatoarea ELA CLINIC - prima clinică de nutriție terapeutică din România, co-fondatoarea Academiei de Nutriție ”Sănătate, Te Iubesc!”, psihoterapeut, trainer și autor de carte.  Pregatire Coordonatoarea ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult