Dr. Laura Dracea: testele moderne care cresc şansele de implantare a embrionilor în FIV VIDEO by CSID

Medicul Laura Dracea, expert în fertilizare in vitro, descrie importanţa testelor ERA, EMMA şi ALICE destinate analizei endometrului înainte de procedurile FIV.
  • Publicat:
  • Actualizat:

La ora actuală, şansele de reuşită a procedurilor de fertilizare in vitro sunt tot mai mari, de chiar 50 la sută. Aceasta şi datorită evoluţiei tehnologiei care permite diverse proceduri care au îmbunătăţit mult rezultatele FIV. Printre acestea se numără crioprezervarea embrionilor, îmbunătăţirea mediilor de laborator, dar şi apariţia unor teste care permit evaluarea endometrului pentru a creşte şansele de implantare.

În anumite situaţii, starea endometrului (mucoasa uterină) poate influenţa implantarea embrionului, iar la ora actuală, există teste care permit evaluarea acestuia. Astfel, medicii pot analiza potenţialul de receptivitate prin analiza expresiei unor gene, pot vedea care este starea microbiomului şi pot vedea în ce măsură endometrul are de suferit din cauza endometritei, o afecţiune inflamatorie produsă de anumite bacterii. În funcţie de rezultatele testelor, medicii ginecologi experţi FIV pot stabili o perioadă optimă de implantare sau pot aplica tratamente care cresc şansele de obţinere a unei sarcini. Mai multe informaţii despre testele ERA, EMMA şi ALICE destinate analizei endometrului ne oferă în materialul video medicul primar ginecolog Laura Dracea, cu supraspecializare FIV!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Laura Dracea - Medic primar ginecolog
Dr. Laura Dracea este Doctor în Științe Medical,  fondator şi director al Clinicii de Fertilitate Gynera. Competențe: Laparoscopie, Histeroscopie, Ecografie ginecologică, Colposcopie Dr. Laura Dracea este Director Medical al Clinicii Gynera. Parcurs educațional A absolvit Universitatea ...
citește mai mult