Dr. Ionela Anghelescu: anticoncepţionalele şi fertilitatea VIDEO by CSID

Medicul primar ginecolog Ionela Anghelescu spune că administrarea anticoncepţionalelor nu afectează potenţialul fertil al femeilor, ci doar pot amâna sarcina.

Pilulele contraceptive sunt printre cele mai utilizate terapii la ora actuală şi sunt populare datorită capacităţii lor de a împiedica instalarea unei sarcini. Pilulele contraceptive se iau doar la recomandarea medicului ginecolog, după o serie de investigaţii. Acestea nu trebuie luate fără aviz medical.

În plus, persoanele care fumează trebuie să fie atente la administrarea anticoncepţionalelor pentru că asocierea tutunului cu pilulele ce conţin diferite doze de hormoni creşte riscul de tromboză. De asministrarea anticoncepţionalelor sunt legate o serie de mituri, unul dintre ele  referindu-se la afectarea fertilităţii. În interviul video, medicul primar ginecolog, cu supraspecializare FIV, Ionela Anghelescu, explică modul cum funcţionează ovulaţia şi cum acţionează în organism pilula contraceptivă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ionela Anghelescu - Medic primar obstetrică – ginecologie
Dr. Ionela Anghelescu este medic primar obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în medicină reproductivă în cadrul EMBRYOS. Studii și parcurs profesional: A absolvit UMF „Carol Davila” București în 2004. A urmat specializarea în obstetrică și ginecologie în cadrul Spitalului ...
citește mai mult