Dr. Gheorghe Niţă: tot ce trebuie să ştii despre cancerul la prostată VIDEO

Chiar dacă poate să nu fie un cancer agresiv, este indicat, totuşi, să îţi faci regulat controalele medicale pentru a afla dacă ai sau nu cancer de prostată.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente cancere în cazul bărbaţilor, fiind al doilea cancer, după cancerul de plămâni, întâlnit la bărbaţi la nivel mondial. Domnul dr Gheorghe Niţă, medic primar urolog, doctor în ştiinţe medicale ne-a explicat pe larg care sunt cauzele, simptmele, dar şi modalităţile de tratament pentru acest tip de cancer.

Încă de la început medicul a precizat care sunt cauzele apariţiei acestui tip de cancer, subliniind că unul dintre factorii de risc ai acestei boli este îmbătrânirea. Prin urmare, practic orice bărbat poate face cancer la prostată la un moment dat. Însă, evident, există şi alţi factori de risc ce pot creşte riscul apariţiei cancerului la prostată.

Tratamentul indicat – dacă se intervine sau nu chirurgical – depinde de vârsta apariţiei acestui tip de cancer. Cu cât apare mai târziu, cu atât este mai indicat să nu se intervină chirurgical. Însă medicul decide etapele tratamentului – cu intervenţie sau fără – numai după ce ia în considerare toate aspectele bolii.

Medciul Gheorghe Niţă a explicat şi care sunt alţi factori de risc, dacă există sau nu vreo  legatură între activitatea sexuală şi apariţia cancerului de prostată, ce investigaţii preventive se pot face şi când ar trebui realizate în funcţie de istoricul medical al fiecărui pacient, dar şi ce tratamente sunt indicate pentru cancerul de prostată: de la hormonoterapie la chirurgia robotică.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Gheorghe Niţă - Medic primar urolog
Dr. Gheorghe Niță este medic primar Urologie. Are competențe în Ecografie urologică și este, de asemenea, Doctor în Științe medicale. A realizat peste 1.000 de intervenții minim invazive urologice într-un spital privat din capitală. Dr. Gheorghe Niță realizează, în cadrul ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar urolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult