Dr. Gheorghe Niţă: cum se tratează pietrele la rinichi (calculii renali) VIDEO by CSID

Un interviu amplu despre tot ce ar trebui să ştii despre apariţia, simptomele, diagnosticul şi tratamentul modern şi minim invaziv al pietrelor la rinichi.
12.12.2019

Potrivit unui studiu aparut în jurnalul medical de la Harvard University 19% dintre bărbaţi şi 9% dintre femei se confruntă cu pietre la rinichi în timpul vieţii. Mai mult, Directorul Institutului Naţional de Nefrologie a declarat anul trecut că unul din 10 români suferă de afecţiuni cronice ale rinichilor.

Tocmai de aceea l-am întrebat pe dr. Gheorghe Niţă, medic primar urolog , mai multe despre pietrele la rinichi, astfel încât să înţelegem mai multe despre cauzele, dar şi tratamentul acestora.

Din acest interviu vei afla cum se formează pietrele, care sunt factorii de ris, tipuri de calculi renali, simptomele litiazei renale, diagnosticul pietrelor, ce tratemente moderne există, dar şi care sunt metodele de prevenţie.

 

 

 

 

 

 

Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt peste 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd ... citește mai mult