Dr. Dorin Bică: despre tumori la creier şi neuronavigaţie VIDEO By CSID

Medicul specialist neurochirurg Dorin Bică explică în interviul video cum se pot trata tumorile de la creier şi cum funcţionează neuronavigaţia în sala de operaţie.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Deşi nu sunt foarte frecvente, tumorile cerebrale reprezintă o ameninţare serioasă la adresa sănătăţii pacienţilor care sunt diagnosticaţi cu formaţiuni beningne sau maligne care apar la nivel cerebral.

În funcţie de tipul de tumoare, localizare şi impactul pe care-l are asupra funcţiilor organismului, specialiştii în neurochirurgie optează fie pentru monitorizarea pacienţilor, fie pentru îndepărtarea tumorilor.

În cazul tumorilor maligne, tratamentul poate include radioterapia, chirurgia şi chimioterapia. În ultimii ani, intervenţiile performante din neurochirurgie sunt de neconceput fără tehnologii performante precum microscopul şi neuronavigaţia. Ne-a explicat în interviul video cum decurg intervenţiile performante care se fac la ora actuală în România pentru tumorile cerebrale, medicul specialist neurochirug Dorin Bică!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Dorin Bică - Medic Primar Neurochirurg
Dr. Dorin Bică este Medic Primar Neurochirurg, supraspecializat în chirurgia tumorală vasculară cerebrală și spinală. Timp de 5 ani a studiat și profesat în Marea Britanie și Franţa, unde a perfecţionat tehnici moderne minim invazive în cadrul unor sisteme performante de sănătate. Dr. ...
citește mai mult