Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere

Dr. Cristina Tănase Damian, medic specialist obstetrică-ginecologie, vorbește în interviul video despre prezența tatălui la naștere.

Dr. Cristina Tănase Damian, medic specialist ginecolog, a expus la început condițiile pe care trebuie să le respecte viitorul tătic pentru a asista la naștere. Aceasta în contextul pandemiei.

Dr. Cristina Tănase Damian: „Viitorii tătici pot asista la naștere, dar în anumite condiții”

„La sfârșitul lunii mai, a apărut un comunicat din partea Ministerului Sănătății către Institutul Național de Sănătate Publică. Prin acesta se anunța că din acel moment, viitorii tătici pot asista la naștere, dar în anumite condiții. Este vorba despre persoane care au cel puțin 10 zile de la vaccinarea completă anti COVID-19. De asemenea, pot asista cei care au un test PCR negativ în ultimele 72 de ore sau 90 de zile de la infecția cu SARS-COV 2, dovedită clinic și paraclinic.

De asemenea, spitalele au obligația de a pune la dispoziția viitorilor tătici un echipament de protecție. Acesta constă într-o capelină, un halat de unică folosință, vizieră, mănuși și mască. Bineînțeles, asistarea la naștere se face cu respectarea normelor clinicii unde are loc nașterea” a declarat medicul Cristina Tănase Damian.

Există o serie de beneficii care susțin prezența bărbaților lângă partenerele care nasc. „Aceste beneficii sunt susținute de multe studii. S-a observat că prezența partenerului în sala de naștere ajută mama. Aceasta pentru că viitorul tătic îi oferă un suport psiho-emoțional mult mai puternic decât cadrele medicale” adaugă ginecologul.

Mai multe informații despre avantajele prezenței partenerului în sala de naștere puteți afla din interviul video realizat cu medicul Cristina Tănase Damian.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Cristina Tănase Damian - Medic specialist obstetrică-ginecologie
Dr. Cristina Damian este medic specialist în Obstetrică-Ginecologie și infertilitate, având competențe solide în Ultrasonografie obstetricală, Histeroscopie și Colposcopie, precum și în Infertilitatea Cuplului. Este membru al Colegiului Medicilor din România și al Societății Internaționale ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist obstetrică-ginecologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult