Dr. Anca Hâncu: Cum ne menținem greutatea și după masa de Paște

Masa de Paște poate să ne adauge câteva kilograme la siluetă.

Pentru că masa de Paște se apropie cu pazi repezi, la fel și tentațiile culinare precum pasca sau cozonacul, ne-am gândit să aflăm ce și cum ar trebui să mâncăm de Paște. Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist, ne-a oferit câteva sfaturi despre cum să ne menținem greutatea și după masa de Paște.

În această perioadă, vegetalele (tot ce este verde, roșu, portocaliu, galben) ar trebui să se regăsească în salate, legume la cuptor sau la grătar ori  în mâncăruri de legume. O farfurie corectă presupune jumătate cu legume, un sfert cu carne sau pește și celălalt sfert cu o felie de pâine, puțin orez sau mămăligă.

Ce și cum mâncăm la masa de Paște

Oamenii ar trebui să-și stabilească prioritățile. Cei cărora le place friptura de miel pot savura la prânz o masă cu o friptură de miel, dar important este să nu mănânce prea multă friptură de miel sau să fi mâncat deja prea multe aperitive înainte. Friptura de miel trebuie asezonată cu multă salată, cu o garnitură de legume, astfel încât să respecte principiile alimentației corecte. Iar masa n-ar mai trebui încărcată cu altceva.

Sugestia doamnei Dr. Anca Hâncu este ca drobul sau alte aperitive să fie consumate dimineața, în niciun caz la aceeași masă cu friptura de miel. Tot dimineața (10.30 – 11.00) se poate mânca și un ou roșu, o felie de drob, o felie de pâine, ridichi și ceapă verde. Apoi lăsăm puțin timp să avem timp de digestie, facem o plimbare și abia după aceea trecem la masa de prânz. Propunerea nutriționistului este să mai stăm o perioadă de timp, să bem o cafea, să socializăm cu cei dragi și abia după aceea să mâncăm desert.

În ceea ce privește numărul de ouă, recomandarea doamnei Dr. Anca Hâncu este de două ouă pe săptămână pentru persoanele sănătoase.  Cele care au hipercolesteremie sau tulburări cardiovasculare vor avea restricții speciale discutate anterior cu medicul cardiolog sau nutriționist.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Anca Hâncu - Medic generalist, Doctor in stiinte medicale, Nutritionist
Dr. Anca Mihaela Hâncu este Medic acreditat la nivel european în Medicina Stilului de Viață, Medic Generalist, Nutriționist, Doctor în Științe Medicale, Coordonator Centru de Medicina Stilului de Viață. A contribuit activ la educația medicală prin proiecte de stil de viață sănătos. În ...
citește mai mult