Dr. Anca Bîlbă: Cum poate ajuta hipoterapia în cazul adulților

Dr. Anca Bîlbă, psiholog, ne-a explicat ce efecte are asupra adulților și în ce situații putem apela la această terapie.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Despre hipoterapie și care sunt beneficiile acestei practici am discutat, mai ales ca metodă de tratament pentru copii. Din fericire, hipoterapia poate fi benefică și adolescenților sau adulților care se confruntă cu anumite tulburări. Dr. Anca Bîlbă, psiholog, ne-a explicat ce efecte are asupra adulților și în ce situații putem apela la această terapie.

Dr. Anca Bîlbă, despre hipoterapia ca metodă de tratament la adulți

„Cu adulții lucrăm când este necesar în situații în care au suferit anumite accidente cu traumatisme ale coloanei și foarte bine pe persoanele cu scleroză multiplă. Scleroza multiplă apare de regulă după 20 de ani. Sunt cazuri când apare și mai repede, dar de regulă apare după 20 de ani și efectele sunt extraordinare, în sensul în care nu recuperăm, pentru că scleroza multiplă este o boală degenerativă, nu putem să schimbăm noi asta, însă putem să menținem persoana afectată la un nivel de funcționalitate pe o lungă perioadă de timp”, ne explică Dr. Anca Bîlbă.

Urmărește integral materialul video pentru a descoperi mai multe informații.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Anca Bîlbă - Psiholog clinician
Anca Bîlbă este psihoterapeut, Lector Universitar Doctor în cadrul Universității Andrei Șaguna din Constanța, Facultatea de Psihologie.  A absolvit studiile universitare ale Universității Andrei Șaguna în anul 2009, precum și studiile universitare de master (2011) în cadrul aceleași ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog clinician
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult