Dr. Alexandru Popa: remedii pentru balonare

Dr. Alexandru Popa, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, oferă soluții pentru balonare.

Cu toții ne-am confruntat cel puțin o dată în viață cu un episod de balonare. De la anumite alimente, medicamente sau băuturi acidulate și până la probleme grave de sănătate, un episod de balonare poate avea mai multe cauze.

Dacă balonarea nu cedează la remediile recomandate de medici, atunci se impune o evaluare medicală. Am stat de vorbă cu Alexandru Popa, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, despre ce trebuie să facem în caz de balonare.

„Împotriva balonării, există ceaiul de mentă sau ceaiul de mușețel care pot fi consumate și pot ameliora simptomatologia. De asemenea, anumite condimente precum turmericul, anasonul sau coriandrul pot ameliora balonarea.

Din punct de vedere medicamentos, avem simeticona, cărbunele activ care contribuie la eliminarea pe moment a simptomelor balonării. Dacă balonarea persistă sau apare frecvent, este recomandat un tratament cu probiotice. Aceasta pentru că poate fi vorba despre un sindrom de colon iritabil ca urmare a unei disbioze.

În cazul în care balonarea nu se ameliorează în ciuda tratamentelor, este bine ca pacientul să se adreseze unui medic specialist. Acesta pentru a căuta o altă cauză a balonării. Ceaiurile și medicamentele recomandate sunt simptomatice. Dacă balonarea are o altă cauză cum ar fi o boală diverticulară sau una inflamatorie intestinală, până nu tratăm cauza care duce la balonare, simptomele pot reveni din ce în ce mai violent” spune dr. Alexandru Popa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Alexandru Popa - Medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice
Dr. Alexandru Popa este medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Clinicii Smart Nutrition. Ambițios și totodată empatic, dr. Alexandru Popa găsește soluții pentru toate programele sau problemele zilnice ale pacienților, cât și pentru toate preferințele culinare.  Educație ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult