Dr. Antoanela Curici: cum influenţează genele îngrăşarea şi slăbirea VIDEO By CSID

Dr. Antoanela Curici, medic primar medicină de laborator şi director medical Synevo România, explică modul cum funcţionează testele genetice care pot pune în evidenţă modificări genetice implicate în obezitate.

Kilogramele în plus reprezintă la ora actuală o problemă de sănătate globală: 1, 9 miliarde de persoane suferă din cauza excesului ponderal, iar aproximativ 650 de milioane de persoane sunt deja diagnosticate cu obezitate. Faţă de anul 1975, numărul persoanelor afectate de excesul ponderal s-a triplat. Această situaţie este foarte gravă, pentru că obezitatea este factor de risc pentru cancer, boli cardiovasculare, diabet.

Astăzi, există o mulţime de modalităţi de a slăbi, de la diete, exerciţii fizice şi până la intervenţii chirurgicale. Însă orice proces de slăbire trebuie monitorizat de un medic. Atunci când slăbirea nu se produce, specialiştii pot recomanda teste genetice , pentru că excesul ponderal poate fi favorizat de anumite gene, în contextul unei diete hipercalorice şi a sedentarismului. Un astfel de test este Weight Sensor, care se face în cadrul Synevo România.

Odată depistate anumite modificări genetice, pacienţii cu obezitate pot primi informaţii despre cea mai adecvată dietă şi cele mai bune exerciţii care îi pot ajuta să slăbească. Mai multe informaţii despre aceste teste, ne oferă în interviul video asist. univ. Antoanela Curici, medic primar medicină de laborator şi director medical Synevo România.

Pentru mai multe informaţii care vă pot ajuta să aveţi o greutate optim, vă aşteptăm şi la o nouă ediţie a evenimentelor din seria BE FIT care va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, la Pescariu Sports & Spa! Intrarea este liberă, trebuie doar să vă înscrieţi aici!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Antoanela Curici - Medic primar medicină de laborator
Dr. Antoanela Curici este absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, cu experiență de peste 12 ani în medicina de laborator, cea mai mare parte a activității în acest domeniu fiind asociată Laboratorului Central ...
citește mai mult