Dana Sota: Cum te pregătești pentru provocările menopauzei

Dana Sota, consultant beauty și wellness în vârstă de 57 de ani, ne explică cum să ne pregătim pentru provocările menopauzei.
  • Publicat:
  • Actualizat:

După ce am aflat cum a reușit să se împrietenească cu timpul și care sunt secretele ei de dietă, Dana Sota, consultant beauty și wellness în vârstă de 57 de ani, ne explică cum să ne pregătim pentru provocările menopauzei, dar mai ales începând cu ce vârstă ar trebui să începem să îmbrățișăm acest proces.

Pe locuri, fiți gata, menopauză!

Este foarte important să ai cunoștințele necesare legate de perioada menopauzei. Să știi la ce să te aștepți și mai ales cum să-ți pregătești partenerul pentru tot acest proces prin care treci. Evident, el trebuie doar să te înțeleagă, dar o va face doar dacă tu ești dispusă să vorbești deschis aceste probleme.

”Fără să-mi dau seama m-am pregătit pentru această perioadă, cam de la 30 de ani, de când spuneam că am început să am grijă de stilul meu de viață: să fiu atentă la ce mănânc, să fac sport, tot ce înseamnă alimentație și stil de viață sănătos. Este foarte important ca orice femeie să înțeleagă că este o perioadă de mari schimbări. Corpul nostru trece printr-o adevrată revoluție, îi zic eu. Mi s-a părut mai provocator decât sarcina pentru că este asociată cu vârsta. Când spui că ești însărcinată ești tânără cumva”, spune Dana Sota.

Multe dintre femei intră la menopauză foarte devreme, iar din acest motiv, Dana Sota recomandă femeilor să se informeze din timp, să citească, să încerce să înțeleagă, iar astfel vor îmbrățișa perioada menopauzei cu lucruri foarte clare și foarte sănătoase.

Importanța sexului în perioada menopauzei

”Această perioadă este privită ca sfârșitul tuturor lucrurilor. Bineînțeles că depinde foarte mult de felul tău de a fi, de sănătate, de modul în care te simți, dar eu le sfătuiesc pe femei să meargă la specialiști, la endoctrinolog, să citească, să întrebe. Nu trebuie să renunți la sex pentru că este foarte important, chimic mai ales. Îți dă o stare de bine, dormi mai bine, lucru care la menopauză nu se întâmplă, îți scade tensiunea. Are numai beneficii”, explică Dana Sota.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult