Cum tratăm conjunctivita?

Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică pentru CSID.ro cum se tratează conjunctivita.

Conjunctivita, cunoscută și sub numele de „ochi roșii”, este o afecțiune frecventă a ochiului, care afectează atât copiii, cât și adulții. Aceasta reprezintă inflamația conjunctivei și, deși este o infecție oculară minoră, netratată corect se poate transforma într-o problemă severă. Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe explică pentru CSID.ro cum se tratează conjunctivita.

Cum tratăm conjunctivita?

Conjunctivita se tratează în urma unui consult oftalmologic, pentru că tratamentul, ca în cazul oricărei răceli, infecții sau inflamații este atât simptomatic, cât și țintă asupra germenului cu care pacientul s-a îmbolnăvit. De cele mai multe ori, tratamentul este cu soluții antibiotice, evident soluții antiinflamatorii și soluții de lubrefiere ce susțin vindecarea corectă și completă a ochiului”, explică Dr. chirurg oftalmolog Alina Gheorghe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Alina Gheorghe - Medic primar oftalmolog
Dr. Alina Gheorghe este chirurg oftalmolog la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București și predă la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila. Este doctor în științe medicale, șef lucrări și face parte, totodată, din board-ul Consiliului European de Oftalmologie și ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar oftalmolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult