Cum să mănânci ieftin și sănătos

Află câteva trucuri prin care poți mânca ieftin și sănătos!

Acum este momentul ideal ca să slăbiți și să vă mențineți greutatea optimă. În contextul scumpirilor, obiceiurile sănătoase care vizează dieta și portofelul vă pot ajuta să scăpați de kilogramele în plus, fără prea mari cheltuieli.

Iar pentru aceasta trebuie să respectați câteva reguli.

  • Prima ar fi să învățați să gătiți acasă, pentru că este mult mai ieftin și sănătos.
  • Dar ca să gătiți, trebuie să faceti cumpărături sănătoase. Faceți un program de masă pe zile, o listă de ingrediente și nu vă abateți de la ea când mergeți la cumpărături.
  • Cumpărați alimente integrale, la kilogram în detrimentul cantităților mici, ambalate.
  • De câte ori puteți, optați pentru alimente de la producători locali și nu mergeți la cumpărături înfometați pentru ca veți cumpăra mai mult decât este necesar.
  • Vânați reducerile, produsele cu preț redus care se apropie de termenul de expirare și optați pentru produsele marcă proprie din supermarket.
  • Evitați pe cât posibil să cumpărați dulciuri, sucuri, biscuiți și alte produse procesate. Nu sunt atât de ieftine și vin la pachet cu multe ingrediente nesănătoase.
  • Dacă vi se pare scumpă carnea, înlocuiți-o frecvent cu surse mai ieftine de proteine precum ouăle sau sardinele.
  • Cât despre legume și fructe, variantele autohtone congelate sau din conservă ale celor de vară sunt de preferat celor proaspete, din zone îndepărtate ale lumii.

Pentru informații despre dietă, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult