Cristina Creţu: despre incluziunea socială VIDEO by CSID

Pentru cei care au deficienţe - locomotorii, mentale sau neurosenzoriale - incluziunea înseamnă acceptarea lor în comunitate. Află mai multe din acest interviu.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cristina Creţu a venit după 8 ani în România şi credea că aici nu sunt persoane cu dizabilităţi. Pentru că nu a văzut nico astfel de persoană pe stradă. Apoi, a realizat că aceste persoane sunt, de fapt, izolate, din cauza lipsei accesibilizării spaţiilor comune sau a  transportului în comun, dar şi din lipsa de compasiune şi de integrare socială sau comunitară.

A implementat un proiect pentru persoanele vulnerabile, TEDx Obor, o conferinţă unde oameni lipsiţi de vedere sau auz, oameni cu probleme psihice sau alte tipuri de vorbitori au venit şi au vorbit despre normalitate, despre incluziune, despre acceptare şi da, despre forţa şi voinţa acestor persoane.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult