Cele mai bune alimente pentru ficat

Află ce alimente este bine să consumi ca să ai un ficat sănătos!

Ficatul este un organ vital pentru sănătate și trebuie protejat prin evitarea alcoolului, a excesului de medicamente, a fumatului și a stresului.

Medicul endocrinolog american, autorul bestsellerului „Metabolical”, Robert Lustig, spune că mâncarea din fiecare zi ar trebui să aibă două scopuri principala: să protejeze ficatul și să hrănească microbiomul.

Așadar, aveți grijă ca în alimentația zilnică să existe alimente benefice pentru ficat. Primul dintre acestea ar fi sfecla roșie crudă, pe care să o consumați sub formă de suc.

Apoi, în România, se găsesc din belșug fructe de pădure, pline de antioxidanți și struguri, bogați în resveratrol. Toate sunt bune pentru ficat.

Nu uitați nici de nuci și semințe, la fel de bogate în antioxidanți benefici pentru ficat. Și peștele gras, bogat în omega 3, trebuie consumat de două ori pe săptămână.

La fel de bun este și uleiul de măsline. Acesta face minuni pentru ficat, alături de o porție generoasă de broccoli. Să nu uităm de alți doi aliați importanți ai ficatului: cafeaua și ceaiul verde.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult