Ce vrea o femeie de la un bărbat? | Pastila de psiho by CSID.ro

Colega noastră, Bianca Poptean, psiholog și senior editor „Ce se întâmplă, Doctore?”, ne spune ce vrea o femeie de la un bărbat.

Ce vrea o femeie de la un bărbat – cred că este una dintre întrebările la care, chiar și unele femei, nu au răspunsul. Și, evident că fiecare femeie își dorește altceva, în funcție de propria personalitate și de valori, principii, planuri de viață și de viitor.

În afara faptului că, se pare – spun studiile – o femeie își dorește un bărbat cu cel puțin 20 de cm mai înalt, nu neapărat atrăgător – adică o femeie poate prefer alte calitați la un bărbat, iată ce spun specialiștii despre ce vrea o femeie de la un bărbat.

Ce vrea o femeie de la un bărbat?

În primul rând, să fie disponibil emoțional! Un bărbat care se simte confortabil cu emoțiile lui și care este disponibil să-și ofere afecțiunea este un bărbat dorit de femei. Sunt foarte mulți bărbați care au fost crescuți în așa fel încât să-și ascundă emoțiile și sentimentele sau care, efectiv, nu pot iubi pentru că nu au fost iubiți.

Apoi, pentru o femeie este important ca un bărbat să fie sigur pe el – adică să se descurce, să găsească soluții, să se poată adapta la viața care, uneori, poate fi grea. Această calitate este dorită de o femeie pentru că nevoia de siguranță – pe care un astfel de bărbat i-o oferă – este foarte importantă pentru o femeie care își dorește o familie.

Să fie demn de încredere este o altă cerință pe care o femeie o are în legătură cu partenerul ei. E important să ai încredere în cel de lângă tine, să știi că nu vei fi mințită, înșelată sau abuzată în orice fel, inclusive verbal. În momentul în care o femeie detectează astfel de comportamente la un bărbat ar trebui să iasă din acea relație. Evident, multe femei rămân din cauza propriilor trauma din copilărie, fiind, din păcate, obișnuite cu abuzul.

Orice femeie vrea să fie respectată pentru cine e ea, nu numai pentru ce face ea. Un bărbat care nu-și respectă partenerea provoacă suferință, frustrare și respingere din partea femeii.

Da, da, ne dorim ca bărbații să ne facă să râdem, să aibă simțul umorului, să spună glume haioase și să știe, mai ales în situațiile tensionate, să ne facă să ne simțim bine.

O femeie își dorește un bărbat matur  în special emoțional. Nimeni nu vrea să ia de crescut un băiețel nesigur, imatur, cu vise sau așteptări nerealiste de la viață. Pentru că, în astfel de cazuri, femeia se transformă în mama acelui băiat, devine cicălitoare și, în niciun caz, nu va fi vorba de o relație sănătoasă.

Vorba cântecului lui Nicole Cherry “ Ce vrea o femeie” – care mie-mi place tare mult, o femeie are nevoie de un bărbat care să-i ofere timpul lui. Pentru că o femeie are nevoie de atenție și iubire care nu se poate exprima doar prin cadouri sau lucruri materiale. Dragi bărbați, da, avem nevoie de timpul vostru.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult