Ce trebuie să faci la primele semne de vertij?

Află câteva informații importante despre vertij și ce trebuie să faci dacă ai un episod de vertij!

Conform statisticilor, vertijul și amețeala afectează între 15 și 20 la sută dintre persoane. Mai mult, la persoanele cu vârsta peste 40 de ani, incidența acestor simptome este de 40 la sută.

Așadar vorbim despre fenomene frecvente, extrem de periculoase pentru persoanele mai în vârsta pentru că pot duce la accidentări. 25 la suta dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani pot cădea pe fondul amețelilor și vertijului.

Vertijul este un simptom descris bine prin expresia “se învârte camera cu mine”. Vertijul este mai mult decat o amețeală și reprezintă un sfert dintre cazurile de amețeli pe care le semnalează pacienții medicului.

Un atac de vertij poate dura de la câteva secunde până la câteva ore. Iar în cazurile severe, vertijul poate dura de la câteva zile până la câteva luni.

Ce trebuie să faci dacă ai vertij?

La primele semne de vertij, persoanele care îl experimentează ar trebui să se așeze jos sau să se relaxeze într-o cameră fără zgomot și lumină puternică.

În plus, ar trebui să facă doar mișcări usoare de cap de-a lungul zilei, să doarmă cu capul mai sus față de restul corpului și să coboare ușor din pat. De asemenea, nu trebuie să se aplece brusc sau să-și întindă prea mult gâtul în încercarea de a apuca obiecte situate de exemplu foarte sus, pe un raft.

Mai multe informații despre vertij și care sunt terapiile moderne puteți afla din emisiunea CSID.RO Live dedicată vertijului:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult