Ce spune poziția în care dormi despre tine

Ce spune poziția în care dormi despre tine
  • Publicat:

Există anumite trăsături de personalitate comune persoanelor care dorm în diverse poziții. Află ce spune poziția în care dormi despre tine.

Dacă suferi de anumite boli, iritații sau ai o sarcina in derulare, anumite poziții de somn ar putea să te ajute să te odihnești mai bine. Dormitul in poziții greșite poate cauza sau agrava durerea de gât sau de spate. Modul în care dormiți, poate dezvălui aspecte ale personalității voastre.

Ce spune poziția în care dormi despre tine

Trebuie să țineți cont că, în mare parte a nopții, pozițiile adoptate sunt involuntare, în funcție de nevoile corpului.Există terapeuți care consideră că majoritatea persoanelor adoptă cel puțin odată pe noapte fiecare dintre aceste poziții.

Dormitul pe burtă

Aproximativ 7% din populație adoptă această poziție. Poate ajuta la oprirea sforăitului, însă poate agrava alte afecțiuni medicale. Gâtul si coloana vertebrală nu sunt în poziție neutră când adoptați această formă, astfel încât, va puteți trezi cu dureri în aceste zone. Somnul pe burtă poate pune presiune pe nervi si poate cauza amorțeală, furnicături și dureri ale extremităților.

Studiile oamenilor de știință, au demonstrat că cei care dorm pe burtă cu capul într-o parte si cu mâinile in jurul pernei sau împreunate sub pernă, sunt persoane mai sociabile, care nu au probleme de exteriorizare, însă au dificultăți în a accepta criticile.

Dormitul pe spate

Anumite persoane care dorm pe spate, experimentează dureri în partea de jos a spatelui, din cauza acestei poziții. De asemenea, dacă durerile sunt deja existente, la culcare, vor deveni mai intense în timpul nopții și/sau la trezire. Dormitul pe spate (cu mâinile pe lângă corp) cu capul ușor mai sus, este, de asemenea o poziție bună și pentru persoanele care suferă de “arsuri gastrice”. Acest mod de dormit nu este cel mai bun pentru persoanele care sforăie, împiedicându-i pe aceștia sa aibă un somn odihnitor.
În legătură cu persoanele care adoptă această poziție de somn, cercetătorii au demonstrat ca au personalități retrase, dar sunt pretențioase cu propria persoană și ce cei din jur.

 Dormitul pe spate cu mâinile deasupra capului

Este o poziție adoptată de aproximativ 5% din populație. Despre aceștia, cercetătorii spun ca sunt persoane cărora nu le place să atragă atenția asupra lor, sunt foarte buni ascultători si persoane de ajutor la nevoie.

Dormitul pe o parte

Este cea mai populară poziție de somn, adoptată de peste 40% din populație. Majoritatea celor care se ghemuiesc pe o parte, dorm si cu genunchii îndoiți. Aceasta poziție se mai numește si “poziția fetală”. Din cei care aleg aceasta postură, majoritatea sunt femei. Pentru femeile însărcinate, aceasta este cea mai buna poziție, deoarece facilitează circulația sângelui atât la mamă, cât si la făt. Aceasta poziție este bună si pentru persoanele care sforăie.
Cei care dorm pe o parte cu picioarele ghemuite spre piept, au personalități calde si prietenoase.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
B&B Talk: de ce trebuie citit Gabor Mate
B&B Talk: de ce trebuie citit Gabor Mate