Ce plante și ceaiuri poți consuma dacă ți se umflă mâinile și picioarele?

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, specialist în apifitoterapie, explică de ce ni se umflă mâinile și picioarele și ce remedii naturale avem la dispoziție.

De ce ni se umflă mâinile și picioarele?

Dr. Ruxandra Constantina: Aceste tulburări de circulație sunt generate în special de temperaturile ridicate, de un stil de viață care presupune că facem multă saună sau băi foarte fierbinți sau stăm mult timp în picioare, cu picioare atârnând sau pe tocuri. Un alt factor favorizand pentru tulburările de circulație și umflarea picioarelor (uneori și a mâinilor) este lipsa hidratării. Cu cât vom bea mai puține lichide, cu atât de vor umfla mai mult.

Deci o hidratare insuficientă, o alimentație nesănătoasă care conține multe dulciuri concentrate, fast food, proteine, grăsimi, sedentarismul și obezitatea, toate duc la umflarea țesuturilor. 

Ce remedii si ceaiuri pot stimula eliminarea lichidelor acumulate în corp?

Dr. Ruxandra Constantina: Ameliorarea circulației, în special la nivelul membrelor inferioare, ține de îmbunătățirea circulației venoase și limfatice. Și atunci avem plante care ajută la eliminarea a apei în exces și a toxinelor din țesuturi, cu ameliorarea celulitei, cele care în același timp favorizează și circulația sângelui și fluidifică sângele, împiedicând apariția acelor tromboze sau a insificienței venoase cronice.

Avem extracte precum resveratrolul (extractul integral din struguri) și hesperidina (un antioxidant care se găsește în coaja portocalelor). Avem enzime precum bromelaina și natokinaza, cu acțiune antiinflamatorie și vasodilatatoare. Avem preparatele de gingko biloba care îmbunătățesc circulația la nivel central și periferic.

Ceaiurile pe care le recomand sunt cele de urzică, de soc, de mesteacăn, de ghimpe, de mătase de porumb, de coada calului și de coada șoricelului. Acestea ajută la eliminarea excesului de apă.

Mai multe informații despre cum pot fi integrate aceste extracte și ceaiuri în programele de eliminare a exceselor de lichide din corp puteți afla din materialul video realizat cu dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, specialist în apifitoterapie.

Atenție maximă: în unele situații, umflarea mâinilor și picioarelor poate fi semnul unor afecțiuni care trebuie diagnosticate și tratate de către medic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult