Câtă apă bei în sezonul rece?

Hidratarea în sezonul rece este la fel de importantă ca în restul anului.Cu toate acestea, regula celor minim 2 litri pe zi nu se aplică tuturor. Pentru o persoană cu o greutate normală, 2 l de apă pot fi suficienţi, persoanele obeze au nevoie de mult mai mult.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Hidratarea în sezonul rece este la fel de importantă ca în restul anului.Cu toate acestea, regula celor minim 2 litri pe zi nu se aplică tuturor.Pentru o persoană cu o greutate normală, 2 l de apă pot fi suficienţi, persoanele obeze au nevoie de mult mai mult.

Cei care fac sport vor avea nevoie de mai mult de 2 l de lichide, pentru că pierd apă prin transpiraţie şi arderile calorice.Consumul de apă poate varia în funcţie de sex: recomandările sunt de min. 3 l pentru bărbaţi şi 2,5 l pentru femei.

În sezonul rece, hidratarea este importantă pentru sănătatea pielii şi a articulaţiilor.De asemenea, apa ajută procesul de digestie a alimentelor grele pe care le consumăm în sezonul rece.Consumul de apă ajută în generarea căldurii necesare organismului şi combate oboseala. Apa ajută funcţionarea organelor vitale – creier, rinichi, inimă, plămâni -afectate de expunerea redusă la lumina naturală.

Lipsa apei din organism poate crea impresia de foame. Senzaţia de sete arată, de fapt, că organismul e deshidratat.Nu se recomandă înlocuirea apei cu sucuri. Cel mai bun înlocuitor ar putea fi ceaiul neîndulcit. Apa minerală conţine doar mai mult dioxid de carbon, în rest, este la fel de bună pentru consum ca şi apa plată.
Pentru mai multe informaţii despre importanţa apei în organism intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult