Când ar trebui să ieși dintr-o relație Pastila de PSIHOLOGIE

Să ieși dintr-o relație poate fi ceva foarte dificil.
  • Publicat:

Să ieși dintr-o relație poate fi o decizie foarte greu de luat. Colega noastră, Bianca Poptean, psiholog, ne spune când ar trebui să facem acest lucru, pentru a nu fi nefericiți.

Într-o relație sănătoasă ar trebui să te simți iubit, apreciat, liber, autentic și să simți încredere și sprijin. Dacă nu simți aceste lucruri, ar fi cazul să te gândești serios dacă partenerul tău este cel potrivit.

Specialiștii recomandă ca atunci când te afli în situațiile pe care le vom enumera, să faci o evaluare cât mai corectă a relației tale și să nu mai rămâi în acea relație:

Atunci când nu te mai simți prețuit;

Atunci când partenerul nu mai are încredere în tine și e mereu suspicios;

Atunci când nici tu nu mai simți încredere în partener;

Atunci când te simți judecat;

Atunci când ai tendința să ascunzi lucruri față de partener pentru a nu se isca discuții;

Atunci când ți se cere să-ți pui constant dorințele pe planul secund pt a împlini dorințele partenerului;

Atunci cred că trebuie să tragi aer în piept și să te întrebi de ce mai rămâi în acea relație. Și, poate, că e cazul chiar să pleci!

Chiar dacă este foarte greu să iei decizia de a pleca, poate, și mai greu este să pleci efectiv din relație. Să ai discuția respectivă, să îți strângi hainele și pur și simplu să ieși din relație.

De aceea ai nevoie de resurse pentru a-ți pune decizia în practică. Ai nevoie de prieteni, de familie, de susținere, de sprijin, tocmai pentru a nu te întoarce într-o relație în care nu îți e bine. Dacă, totuși, faci asta, întreabă-te de ce te întorci acolo unde nu ești iubit/ă, prețuit/ă, apreciat/ă și nu ți se oferă încredere. Uită-te în urmă la toate relațiile tale și vezi dacă observi un model. Iar dacă-l observi, întreabă-te de ce rămâi în astfel de relații în care nu îți este bine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Greșeli care ne îmbolnăvesc rinichii
Greșeli care ne îmbolnăvesc rinichii