Beneficiile neştiute ale plânsului

Studiile au arătat că lacrimile favorizează eliberarea de endorfine şi oxitocină şi ajută la ameliorarea durerii fizice.Oamenii care îşi stăpânesc plânsul au risc crescut de boli cardiovasculare şi creşterea presiunii arteriale.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Plânsul este benefic la orice vârstă. Plânsul este o reacţie naturală a oamenilor la emoţii diferite, pozitive sau negative. În Statele Unite s-a calculat că o femeie plânge, în medie, de 3,5 ori pe lună, iar un bărbat de 1, 5 ori lunar.

Lacrimile produse de corpul uman sunt de trei tipuri.Lacrimile bazale sunt cele secretate la clipit, necesare pentru buna funcţionare a ochilor. Atunci când intră în contact cu substanţe iritante, ochii secretă lacrimile de reflex, ca cele produse de ceapă.Lacrimile emoţionale sunt cele care apar ca răspuns la emoţii. Astfel, plânsul ajută la scăderea nivelului de stres.


Studiile au arătat că lacrimile favorizează eliberarea de endorfine şi oxitocină şi ajută la ameliorarea  durerii fizice.Oamenii care îşi stăpânesc plânsul au risc crescut de boli cardiovasculare şi creşterea presiunii arteriale.Plânsul reduce riscul de boli digestive şi ajută la reglarea respiraţiei în situaţii stresante.

Cantitatea de lacrimi secretată diferă în funcţie de sex. Bărbaţii secretă mai puţine lacrimi. Plânsul ajută la un somn mai bun. Copiii care plâng seara adorm mai repede.
Pentru mai multe informaţii despre viaţă sănătoasă intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Astenia de toamnă - simptome şi remedii
Astenia de toamnă - simptome şi remedii