B&B Talk: pandemia se agravează. Ce e de făcut? VIDEO

Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste "Ce se întâmplă, doctore?", vorbesc despre pandemie şi despre modul cum aceasta reprezintă un stres suplimentar în vieţile noastre.
10.08.2020 | Beatrice Osanu

Suntem Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, pasionate de viaţă sănătoasă, la curent cu trenduri, studii, sfaturi de tot felul, intrigate de controverse, hotărâte să le dezbatem într-o manieră relaxată. Explorăm argumente pro şi contra, decise să facem, pe cât posibil, lumină în tot acest ocean de informaţii despre sănătate, diete, sport şi frumuseţe.

În această emisiune, abordăm subiectul care este pe buzele tuturor: este vorba evident despre pandemie, situaţie care ne-a dat vieţilor tuturor peste cap şi care vine cu reguli noi, pentru toată lumea, tocmai pentru a-i limita răspândirea.

Purtaţi mască, respectaţi regulile de igienă şi distanţarea socială. Aceste trei reguli simple ar trebuie respectate de toată lumea pentru a limita răspândirea virusului. Însă creşterea numărului de cazuri arată că acestea reguli nu sunt tocmai respectate ca la carte de toată lumea. Chiar şi cei mai atenţi dintre noi devin mai relaxaţi în prezenţa apropiaţilor, în ceea ce priveşte masca şi distanţarea. Iar această relaxare ne poate aduce în situaţia de a contracta coronavirusul, mai ales de la persoanele asimptomatice.

Mai este un aspect important: una este să respectăm regulile de protecţie şi să ne continuăm cât putem viaţa şi alte este frica permanentă de infectare, situaţie stresantă care, pe termen lung, poate duce la perturbarea imunităţii şi la creşterea riscului de infectare.

Discută toată această situaţie delicată în materialul video Beatrice Osanu şi Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”.