Zahărul NU îi agită pe copii

Conform vechilor concepţii împământenite în mintea multor părinţi ipohondri, zahărul se face vinovat nu doar de kilogramele în plus şi apariţia cariilor, ci şi de starea agitată a odraslelor lor. Însă oamenii de ştiinţă contrazic acest mit, conform căruia bomboanele, ciocolata şi alte dulciuri bogate în zahăr ar fi responsabile de hiperactivitatea copiilor.
Zahărul NU îi agită pe copii

Conform vechilor concepţii împământenite în mintea multor părinţi ipohondri, zahărul se face vinovat nu doar de kilogramele în plus şi apariţia cariilor, ci şi de starea agitată a odraslelor lor.

Însă oamenii de ştiinţă contrazic acest mit, conform căruia bomboanele, ciocolata şi alte dulciuri bogate în zahăr ar fi responsabile de hiperactivitatea copiilor.


Un raport publicat în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, care a strâns concluziile a 23 de studii, realizate din 1996 până în prezent, a scos la iveală că zahărul nu are nici un fel de influenţă asupra performanţelor cognitive şi asupra comportamentului copiilor.


Cel mai probabil, de vină pentru agitaţia copiilor nu sunt dulciurile, ci mai degrabă mediul în care sunt acestea consumate. De exemplu, dacă un copil se află la o petrecere, este absolut firesc să nu stea cuminte şi timid în colţul lui, dacă atenţia sa este îndreptată spre persoane care discută, dansează sau vorbesc zgomotos.

Sursa: Health24.com


 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive