Vom avea un tratament cu adevărat eficient contra cancerului de piele?

Două tratamente aflate în faze experimentale, împotriva melanomului avansat (cancer de piele), au generat rezultate uimitoare în două studii clinice
  • Publicat:
Vom avea un tratament cu adevărat eficient contra cancerului de piele?

Două tratamente aflate în faze experimentale, împotriva melanomului avansat (cancer de piele), au generat rezultate uimitoare în două studii clinice, care, în comparaţie cu cele oferite de chimioterapia standard,  oferă cu adevărat o şansă de supravieţuire bolnavilor.

Cei doi agenţi noi, Dabrafenib şi Trametinib sunt tratamente anticancer ţintite, informează MEDIAFAX. Medicamentul Trametinib neutralizează proteina MEK, ce contribuie la creşterea tumorii şi face parte din acelaşi mecanism molecular ca şi gena mutantă BRAF. Această mutaţie genetică produce o proteină care alimentează şi dezvoltarea melanomului.

Grupul tratat cu Trametinib a avut parte de 4,8 luni (perioadă medie) în care melanomul nu a avansat, în comparaţie cu o lună şi jumătate la ceilalţi pacienţi, acest fapt corespunzând unei scăderi cu 55% a riscului de avansare a cancerului.

Află mai multe pe MEDIAFAX

Urmărește CSID.ro pe Google News
Lifting fără incizii
Lifting fără incizii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân