Vinul în cura de slăbire; Contează dacă slăbim repede sau lent?

Consumul de suc de struguri roşii sau de vin - cu moderaţie - ar putea îmbunătăţi starea de sănătate a persoanelor supraponderale, ajutându-le pe acestea să ardă mai eficient grăsimile
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vinul în cura de slăbire; Contează dacă slăbim repede sau lent?

Vinul poate ajuta la pierderea în greutate

Consumul de suc de struguri roşii sau de vin – cu moderaţie – ar putea îmbunătăţi starea de sănătate a persoanelor supraponderale, ajutându-le pe acestea să ardă mai eficient grăsimile, aşa cum arată un nou stidiu.

Rezultatele acestuia sugerează faptul că consumul de struguri de culoare neagră, indiferent dacă mancăm fructele sau bem suc sau vin, ar putea ajuta oamenii în lupta cu obezitatea şi tulburarile metabolice asociate acesteia, cum ar fi grăsimea din ficat.

Pe termen lung nu are importanţă dacă slăbim repede sau lent

Contrar convingerilor şi contrar recomandărilor dieteticienilor, pierderea lentă în greutate nu reduce în timp gradul sau ritmul
acumularii de noi kilograme.

Autorii unui studiu recent demonstrează că scăderea mai accelerată în greutate are efecte pozitive asupra celor are au depus eforturi în acest sens, reducând rata de abandon al obiceiurilor sănătoase şi facilitând obţinerea unor rezultate mai bune.

Apele vitaminizate sau băuturile energizante nu aduc beneficiile promise

Beneficiile nutriţionale ale noilor băuturi în vogă (ape vitaminizate, băuturi energizante sucuri fortificate cu vitamine) au fost evaluate de către oamenii de ştiinţă pentru detalierea compoziţiei de micronutrienţi a acestora.

Deşi multe dintre ele pretind că ajută sistemul imunitar, că au proprietăţi antioxidante sau chiar că susţin performanţa şi starea de bine, rezultatele cercetărilor au scos la iveală faptul că beneficiile pe care acestea le aduc sunt minore sau chiar inexistente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
(P) Loredana se imbraca in prospetime!
(P) Loredana se imbraca in prospetime!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân