Vin alergiile de sezon! Pregătește-te pentru cel mai lung sezon de alergii

  • Publicat:
  • Actualizat:
Vin alergiile de sezon! Pregătește-te pentru cel mai lung sezon de alergii
Vin alergiile de sezon! Pregătește-te pentru cel mai lung sezon

Dacă ți s-a părut că fiecare nou sezon de alergii (alergiile la polen) a fost mai dificil decât cel precedent, nu este doar o percepție subiectivă. 

Sezonul alergiilor la polen se înrăutățește în fiecare an, în primul rând din cauza faptului că perioada de expunere devine din ce în ce mai mare, confirmă un nou raport.

Schimbările climatice aduc cu sine și alergii nedorite

Schimbările climatice au determinat creșterea temperaturilor în cele mai multe dintre țările globului pământesc, contribuind la sezoane alergice mai lungi și, implicit, mai dificil de gestionat de către cei care sunt alergici la polen.

Fie că primăvara începe mai devreme, fie că debutează brusc, este din ce în ce mai clar că sezoanele „fără îngheț” devin mai lungi și mai intense  – și aceasta este o veste proastă pentru un număr mare de adulți și copii care suferă de alergii sezoniere.

Toate alergiile sezoniere sunt influențate de schimbările climatice, spun experții – fie că vorbim despre pomii care înfloresc primăvara, de ierburile care împânzesc câmpurile pe timp de vară sau de anumite plante care apar toamna.

„Plantele pot crește mai devreme și pot poleniza mai devreme. Alergiile sunt din ce în ce mai rele”, a declarat Kari Nadeau, profesor la Școala de Sănătate Publică Harvard.

Mai mult, bolile respiratorii precum astmul pot agrava reacțiile la polen.

„Aceasta este o problemă majoră și se va agrava în continuare dacă nu acționăm rapid privind schimbările climatice, și nu limităm producția de dioxid de carbon din gazele cu efect de seră”, a confirmat Nadeau.

Nivelul de polen este din ce în ce mai mare și atinge limita superioară mult mai repede decât în anii precedenți.

Sezonul alergiilor a crescut cu o medie de două săptămâni, constată raportul amintit.

Citește și: Alergiile de primăvară: cum apar, simptome, cum le tratăm

Sursă: webmd.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”